Akupunktura

akupunktura_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Co jest skuteczniejsze akupunktura czy leki przeciwbólowe?

Tytuł:Co jest skuteczniejsze akupunktura czy leki przeciwbólowe?
Autor:Ada
21.2.2011, 09:39
Witam! Od dłuższego czasu odczuwam silne bóle pleców i nóg. Próbowałam różnych maści, plastrów, ale jakoś nie przynosi mi to ulgi. Nie chcę też psuć sobie żołądka lekami przeciwbólowymi, jednak ostatnio słyszałam, że na takie bóle doskonałym rozwiązaniem jest akupunktura. Z tego co się dowiedziałam, to polega na nakłuwaniu właściwych miejsc- receptorów odpowiednimi igłami. Aby przyniosło to jakieś widoczne efekty konieczne jest wykonanie określonej serii około 15 zabiegów. Jednak chcę sie dowiedzieć co jest skuteczniejsze: leki czy akupunktura. Nie chcę wydawać kasy w błoto. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Będę bardzo wdzięczna za każdą informację.

Autor:Dragon
21.2.2011, 14:54
Ja zdecydowałem się na akupunkturę ze względu na ciągłe bóle nóg. Zaliczyłem dwie serie po 15 zabiegów i muszę powiedzieć, że pomogło. Teraz nie tylko mogę normalnie chodzić, ale nawet z bieganiem nie mam problemu, chociaż czasami, gdy mam za bardzo przeciążone nogi, to mnie trochę bolą. Są to bardzo rzadkie sytuacje i wtedy biorę dopiero tabletki przeciwbólowe. Generalnie polecam akupunkturę.

Autor:Michałek
22.2.2011, 08:54
Moim zdaniem akupunktura nie jest zbyt skuteczna. Kiedyś z tym próbowałem i nic nie wyszło. Jedyne co się zmieniło, to waga portfela. Nadal muszę brać leki przeciwbólowe, przynajmniej te są tańsze.

Autor:Marcelina
22.2.2011, 14:19
Na silne bóle pleców i nóg weź Pyralginę, a akupunkturę zostaw sobie na łagodne bóle lub stosuj ją zapobiegawczo.

Autor:Stasia
23.2.2011, 08:17
Hej! Ja cierpiałam na ciągłe bóle głowy. Badania nic nie wykazały, więc zdecydowałam się na akupunkturę. Już po kilku zabiegach zaczęłam czuć się dobrze, a bóle głowy stały się słabsze i coraz rzadziej się pojawiały. Obecnie nie pamiętam, kiedy ostatnio bolała mnie głowa. To naprawdę działa. Polecam wszystkim.

Autor:Michał
23.2.2011, 13:41
Mi akupunktura również pomogła. Przez blisko rok walczyłem z niewyjaśnionymi bólami nóg. Jednak po kilku zabiegach akupunktury nogi przestały mnie boleć. Czuję się wspaniale. Nic mnie nie boli! To jest naprawdę skuteczna metoda!!! xxx. Sam zabieg, tj wkłuwanie igieł nic nie boli. Pozdrawiam:)

Autor:Med Polonia
10.11.2011, 09:19
Szanowni Państwo W przypadku przewlekłego bólu szukamy różnych sposobów na walkę z nim, korzystając także z tego, co ma do zaoferowania medycyna alternatywna. Jest to między innymi akupunktura, która polega na nakłuwaniu specjalnymi igłami wybranych punktów na ciele człowieka. Akupunktura to jedna z nielicznych metod medycyny naturalnej uznanych przez Światową Organizację Zdrowia i jest bezpiecznym uzupełnieniem tradycyjnych sposobów przeciwbólowych stosowanych przez pacjentów na co dzień. Zabiegu nie należy się obawiać, ponieważ stosowane igły są jałowe, jednorazowe i bardzo cienkie, o grubości porównywalnej z średnicą włosa. Pacjent niemalże nie odczuwa momentu przechodzenia ostrza przez skórę. Akupunktura znalazła zastosowanie przy dolegliwościach towarzyszących zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, dyskopatii, rwie kulszowej i innym bólom korzeniowym, w bólach głowy, zespole bólu mięśniowo-szkieletowego, w nerwobólach nerwów obwodowych, w tym nerwu trójdzielnego i twarzowego oraz neuralgiach po półpaścu. Poznański szpital i przychodnia Med Polonia

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

akupunktura_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Masaż stóp

Masaż stóp jest doskonałym sposobem łagodzenia napięć, a prawidłowo wykonany może być nawet bardzo zmysłowy.

Czy wiesz, że...

Tiens
Firmą rozpowszechniającą hasło Tiens na całym świecie jest grupa Tianshi z Tianjin. Firma ta od początku swojej działalności utrzymuje stabilny wzrost, którego wskaźnik sięga 170 %.

Polecamy

Masaż twarzy
Masaż jest jedną z najstarszych form leczenia i towarzyszył medycynie przez wieki. Jedną z form tej terapii, jest - łatwy do wykonania, nie wymagający wielu przygotowań i dający wiele korzyści - masaż twarzy.

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Lekiem zawierającym 500 mg tej substancji czynnej jest Pyralgina, która koncentruje swe działanie w miejscu największego bólu bólu.